Конференція «Здорова жінка – здорове суспільство!», присвячена Всесвітньому дню боротьби з раком 4 лютого

     3 лютого 2013р. за ініціативи Жіночої єврейської організації «Проект Кешер» в партнерстві з Суспільною організацією «Центр по сприянню в розширенні соціальних програм в області охорони здоров’я «Рівне право на життя», Українською федерацією боротьби проти раку в приміщенні Черкаського Обласного Благодійного Єврейського Фонду «Хесед Дорот», відбулась конференція «Здорова жінка – здорове суспільство!» з презентацією документально-художнього фільму «Право на життя!». Захід проходив в рамках Всесвітнього дня боротьби з раком.

     Основна мета заходу: привернути увагу до питань збереження жіночого здоров’я та профілактики онкозахворювань органів репродуктивної системи, питань необхідної співпраці медичних закладів з громадськими організаціями для пропаганди здорового способу життя.

     Присутніми були представники громадських організацій ( «Проект Кешер», «Я не сама»), лікарі Черкаського обласного онкологічного диспансеру, комунального закладу «Черкаський обласний центр медико-соціальної експертизи, міських лікарень та поліклінік, та звичайні небайдужі до цього питання люди.

     Конференцію відкрив голова єврейської об’єднаної громади Летичевський Давид Гедальєвич. Він відмітив великий вклад жінок активісток єврейської громади, волонтерів та представників «Проекта Кешер» з питань пропаганди здорового способу життя не тільки для членів громади, але й для жителів міста.

     Яскравою подією конференції та наочним прикладом став перегляд документально-художнього фільму «Право на життя!», що розкривав проблеми людей, які стикнулись з онкологічними захворюваннями, питання профілактики та лікування, методів психологічної реабілітації, які вже використовуються.

     Після перегляду фільму присутні лікарі мали змогу розповісти про діяльність закладів, які вони представляли, про свої враження від перегляду фільму, та про можливість використання фільму та роздаткового матеріалу для пропаганди здорового способу життя. Присутні заслухали виступи Баранецької Тамари Іванівни (керівника ЧОГОІ «Я не сама»), волонтера Проекта Кешер Юлії Зусман, Тюрина Олега Васильовича (завідуючого мамологічним відділенням ЧООД), Зубрило Анни Юріївни (лікаря-психолога центру МСЕ), Палійчук Ольги Володимирівни (гінеколога-онколога ЧООД). Після виступів учасники конференції мали змогу обговорити найбільш значимі для них питання.

     В кінці зустрічі по результатам проведеного заходу його учасники прийняли резолюцію, в якій узгодили свою подальшу співпрацю в напрямку профілактики та ранньої діагностики онкозахворювань.

                 Лікар-психолог КЗ «ЧОЦ МСЕ» Зубрило А.Ю. разом з представниками ЧОГОІ «Я не сама» Баранецька Т.І. та Литвиненко О.В.