Міжнародна співпраця

27.01.15 р. Відбулась зустріч коллективу КЗ ЧОЦ МСЕ ЧОР з німецьким благодійником Ервіном Кохом, який в черговий раз приїхав до України для надання допомоги дітям, батьки яких постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС. Співробітники Центру подякували за допомогу, яку Ервін вже надавав закладу у вигляді комфортабельного мікроавтобуса, на якому комісії виїжджають в регіони для огляду хворих, та допомогу громадській організації стомованих хворих “Життя без бар’єрів” виробами медичного призначення.  

Голова Німецького благодійного фонду «Допомога дітям Чорнобиля» Е.Кох, голова Черкаської обласної організації «Діти Чорнобиля» О.Янчук, головний лікар КЗ «ЧОЦ МСЕ ЧОР» Лепський В.

Меценат розповів, що в Німеччині більшість громадян підтримує Україну в її прагненні до інтеграції в Європу і готові допомагати особливо незахищеним верствам населення нашої держави. Реабілітаційні послуги особам з інвалідністю в Німеччині надаються на дуже високому рівні ,і в першу чергу, за рахунок страхової медицини та присутності конкуренції між державними та недержавними реабілітаційними установами. Тому результатом зустрічі стало обговорення нових проектів в питаннях надання реабілітаційних послуг людям з інвалідністю, як в області, так і в цілому в Україні. 

Статті з німецьких друкованих видань про долю ікони «Чорнобильський Спас», подаровану Е.Коху в 2014р. під час візиту до України за активну допомогу інвалідам Черкаської області.